Thursday, 26 January 2012

Tutorial memakai shawl dengan cara menutup dada :)

Assalammualaikum bloggers! :)

Okay okay, entri ni khas untuk perempuan. Tetapi kalau ade lelaki yang bace pun tak pe :) Mungkin nanti boleh share dengan kakak adik berkenaan tutorial ni? :) InsyaAllah :)

Sebenarnya semalam saya dating with my friends at Ipoh Parade :) Beli barang-barang sikit, shopping sikit. Maklumlah, girlsss ! ;p hehe. Dah lame tak pakai shawl sebenarnye. Sekarang asyik pakai tudung bawal. Tukar mood sikit. Nak rase macam dolu-dolu kan? ;p Tapi time keluar parade ni, kawan saye ni suruh pakai shawl sebab die pun jarang pakai shawl. Kalau saye tak salah, ini la 1st time dia keluar pakai shawl :) Bergaye dah die! Betul tak Afiqah? ;D hehe. Ku seru namamu disini!

So, before keluar tu saye terfikir nak pakai shawl style yang lain sikit. Pernah tengok style tu dalam you tube. Akak Dena Bahrin yang buat :) Alhamdulillah, nasib baik die buat video tu. Boleh jugak try pakai shawl yang tutup dada macam tu :) So, gambar di bawah adalah hasilnya!




Kiri kanan tu yang paling saye sayang ! :)


Ni la Afiqah ! :) 1st time pakai shawl ! :p hehe.

So, nak tahu tutorialnya? haa ni dieee ! Ade 3 steps ! :)



Video ni by Dena Bahrin ;)

Lastly, SELAMAT MENCUBA ! :)

Transformasi ke arah lebih baik, okay? ;D

10 comments:

farhana_acimek3 said...

sweetnyer...hehehhe kebetulan jumpe orang ipoh jugak...
:)
sekarang ni macam2 dah kan gaya shawls

MissZara said...

Owh..thank 4 da info...i like 2 wear hijab wiv dada part tu tertutup..Alhamdulillah 4 da shared.... :)

Alyssa Amanda said...

Farhana : hehe skrg mmg macam2 gaye shawl! tapi yg ni yg terbaik rasenye :) Salam perkenalan orang ipoh!

Alyssa Amanda said...

MissZara : ure most welcome! thanks to dena bahrin sbb buat video tu :) kalau x, tak tahu la cmne style boleh tutup dada :)

nik rosmawati said...

thanks tuk info ni.info yg bagus.

AIRA said...

sweet la awak..hihi:)

Alyssa Amanda said...

nik rosmawati : ure welcome :) gunakan sebaik mungkin!

Alyssa Amanda said...

AIRA: hihi x sweet pon la :) biase sahaja :)

FahmiFaiz said...

Nice, comel dah pic2 kt entry ni...teruskan bertudung ye...
Cuma, pic2 yg kat tepi blog alyssa ni, bg sy cm agak kureng lah..tudung dah ok, cuma lengan tak tutup...
Peace :)

Alyssa Amanda said...

orait brader ! nasihat diterima :D